Bevrijd van Belemmeringen

Wat belemmert jou?

Hoe komt het dat je vaak zo hard moet werken om dingen voor elkaar te krijgen en steeds weer tegen dezelfde problemen aan loopt? Als je nu al geen balans hebt in je leven, hoe moet dat dan straks met kinderen erbij?

Hoe kun je jouw patronen doorbreken, en ervoor zorgen dat je wensen, verlangens en doelen moeiteloos werkelijkheid worden?

Met de juiste aanpak worden je wensen
en verlangens moeiteloos
werkelijkheid.

Bevrijding

Hoe fijn zou het zijn als?

Stel je voor dat je ‘s ochtends wakker wordt en je beseft dat je niet langer gevangen zit in de eindeloze cyclus van herhalingen die je leven beheersten. Je voelt jezelf opstijgen uit de zware last van de patronen en overtuigingen die je altijd tegenhielden. Voorheen was het alsof je vastzat in drijfzand, maar nu voel je een krachtige wind in je rug die je vooruit duwt.

Je beseft dat deze bevrijding niet uit de lucht is komen vallen, maar het resultaat is van jouw toewijding en moed om de juiste aanpak te vinden en jezelf te bevrijden van de beperkingen van het verleden. Het voelt alsof je eindelijk een diepe, rustige rivier bent ingevaren die je meeneemt naar onbekende, maar zeker prachtige bestemmingen.

Je beseft dat je eindelijk de kracht hebt om moeiteloos je wensen en verlangens waar te maken en te leven zoals je altijd al wilde. De weg voor je is helder en vol mogelijkheden, en je voelt je klaar om het leven te omarmen met open armen. Het is alsof je voorheen door een donkere tunnel liep en nu uitkomt in een stralende wereld vol licht en kleur.

Je vraagt je af hoeveel moois er nog zal komen, nu je voorgoed bevrijd bent van de belemmeringen die je in het verleden hebben tegengehouden. Het voelt alsof je een compleet nieuwe dimensie hebt bereikt in je leven, en je voelt je meer levend en vrij dan ooit tevoren.

Bevrijding

Wat belemmert jou?

Als ouder kun je bijvoorbeeld vastlopen door negatieve gedachten en gevoelens die het moeilijk maken om vooruit te komen:

 • Je twijfelt aan jouw eigen vaardigheden als ouder
 • Je ben bang voor veranderingen en het verliezen van tijd voor jezelf, je partner en sociale leven
 • Je bent bezorgd over de financiële verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het ouderschap
 • Je maakt je zorgen over de gezondheid van je kind.
 • Je voelt je onzeker over jouw vermogen om werk en ouderschap te combineren en een goede balans te vinden tussen het professionele en persoonlijke leven.

Deze negatieve gedachten en gevoelens maken het moeilijker om de gewenste acties te ondernemen en doelen te bereiken. Het is belangrijk voor jou om deze gedachten en gevoelens te herkennen en aan te pakken om positieve veranderingen mogelijk te maken. 

 Wat zijn de gevolgen?

 

Veel mensen schamen zich voor hun angsten en twijfels en durven ze niet onder ogen te zien, laat staan dat ze erover praten of ze oplossen. Maar wegduwen maakt het probleem alleen maar groter. Als je deze gevoelens niet deelt met je partner, kan dat leiden tot spanningen en afstand in de relatie. Het kan er ook toe leiden dat je je partner niet begrijpt als hij of zij vergelijkbare gevoelens heeft. Met het gevolg dat jullie uit elkaar groeien, terwijl je al een uitdagende tijd genoeg hebt, als je kinderen hebt of krijgt. 

‘’De ontbrekende schakel tussen goede intenties en effectief handelen is het vermogen om onderbewuste overtuigingen af te stemmen op bewuste doelen."

- Rob Williams - Originator PSYCH-K® “

Frustratie

Je weet wel wat je wilt, je doet je best, maar het lukt steeds niet

Je hebt zelf meestal geen idee waar deze negatieve gedachtes en angsten precies door komen. Ze zitten in je onderbewustzijn en weerhouden je ervan om een geweldig leven te hebben. Je ondervindt alleen maar de nadelen in de vorm van vervelende herhalende patronen. Doordat de belemmeringen in je onderbewustzijn zitten, tast je op bewust niveau in het duister en krijg je de vinger zelden op de zere plek. En al zou je precies weten welke overtuigingen jou in de weg zitten, hoe krijg je die getransformeerd in overtuigingen die je helpen je doelen te bereiken?

Onderbewuste programma’s

Je overtuigingen zijn als het ware programma’s die in je onderbewustzijn zijn opgeslagen. Zolang die programma’s  positief en ondersteunend zijn en ook nog in lijn met jouw bewuste wensen en verlangens, is er niets aan de hand. Je leven loopt op rolletjes. Maar zodra een programma niet in lijn is met je wensen en verlangens, dan kan dat programma je behoorlijk saboteren. Je onderbewustzijn is namelijk 1 miljoen keer sterker dan je bewustzijn. Het is letterlijk vechten tegen de bierkaai!

Jong geleerd…

Waar komen de programma’s vandaan? De programma’s in je onderbewustzijn zijn voornamelijk in je eerste 7 levensjaren gevormd. Voor kinderen tot 7 jaar lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar heen. Hun hersenen werken in Theta staat. In deze staat worden situaties en overtuigingen omgezet in programma’s en direct opgeslagen in het onderbewustzijn. Op deze wijze leren kinderen supersnel. 

Bijvoorbeeld: Als kind heb je na het je vingers branden aan de hete kachel het programma opgeslagen dat je de kachel niet meer aanraakt terwijl die brandt. Zodra je in een situatie komt die lijkt op de situatie van een opgeslagen programma, start in een split second dat programma. In het geval dat een kind weer een hete kachel ziet en voelt, start het programma ‘Hete kachel’ en houdt een veilige afstand. Een heel nuttig programma.

Ongefilterd

Helaas worden belemmerende overtuigingen en situaties van andere mensen uit je omgeving net zo gemakkelijk als programma’s opgeslagen als ondersteunende en zinvolle overtuigingen. Kinderen zijn namelijk niet in staat informatie te beoordelen op waarheid en slaan alles ongefilterd en letterlijk op. Hierdoor is gemiddeld 70% van alle opgeslagen programma’s onwaar, niet ondersteunend of zelfs ronduit saboterend voor de rest van je leven.

Dom en niks waard!

Stel dat je als kind iets doms doet.  Je vader schreeuwt uit boosheid tegen je dat je dom en niks waard bent. Als kind kun je niet relativeren en interpreteer je deze boodschap letterlijk als waarheid. De overtuiging wordt dan: ”Ik ben dom en ik ben niks waard”. 

Je kunt je waarschijnlijk goed voorstellen dat zo’n opmerking als ‘Je bent niks waard’ niet ten goede komt aan je eigenwaarde. Het wordt als programma opgeslagen en je vindt jezelf nooit slim genoeg waardoor je jezelf flink onderschat. Er wordt in je onderbewustzijn waarschijnlijk nog een programma opgeslagen: ik ben dom. Dit programma heeft als doel deze situatie in de toekomst te voorkomen. Dit zou bijvoorbeeld een programma kunnen worden waarbij je terughoudend bent met het beginnen aan iets nieuws. Zolang je geen actie onderneemt, kun je ook niet iets doms doen, toch?

Traumatische ervaringen

Ook door traumatische ervaringen worden er programma’s direct opgeslagen in je onderbewustzijn. Dit kan op elke leeftijd gebeuren. Het zou kunnen dat je na een fietsongeluk een programma hebt opgeslagen waardoor je bijvoorbeeld onzeker bent tijdens het fietsen. En in het ergste geval voel je al een enorme stress bij het zien van een fiets.

Nooit goed genoeg!

Neem Sarah, hoe ze vroeger ook haar best deed, haar moeder vond altijd wel een detail wat niet helemaal in orde was. Kortom, het was nooit goed genoeg. En haar vader zei altijd dat ze alleen maar de kost kon verdienen door hard werken! En hard werken deden haar vader en moeder zeker. Ze hadden een eigen bedrijf waarin wekelijks vele uren gemaakt werden. Het gevolg: Ze hadden zelden tijd om leuke dingen te doen met hun gezin. 

Monkey see, monkey do

Niet alleen woorden, maar ook non verbale informatie zoals gedrag van mensen en alledaagse situaties worden omgezet in een programma en opgeslagen in het onderbewustzijn. Als je als kind ziet dat je broertje zich brandt aan de kachel, kan het hetzelfde kachel-brand-programma opleveren als dat je het zelf meemaakt.

Waar zit hem nu het probleem?

Programma’s die eenmaal zijn opgeslagen in het onderbewustzijn, kunnen na het 7e levensjaar niet meer zo eenvoudig veranderd worden. En dat is ook niet de bedoeling. Het loopprogramma is tijdens de eerste 2 levensjaren afgerond en heb je in principe je hele leven nodig. Als programma’s gemakkelijk te verwijderen of te wijzigen zouden zijn, zou je steeds weer opnieuw basale dingen moeten leren. Dat zou voor ons als soort niet ten goede komen. Het onderbewuste gaat er daarom vanuit dat alle programma’s een leven lang nodig zijn. 

Conditionering

Waar komt dit vandaan?

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom je zo hard moet werken om je leven op de rit te krijgen en te houden? Waarom lijkt het alsof sommige mensen het gewoon allemaal hebben terwijl jij keihard werkt en toch maar niet vooruit lijkt te komen?

Ons leven wordt voor een groot deel bepaald door de programmering in ons onderbewustzijn. En die programmering vind voornamelijk plaats in onze eerste 7 levensjaren, wanneer ons brein het meest ontvankelijk is voor nieuwe informatie. 

Gedurende deze cruciale periode nemen we alles op als een spons. We absorberen de overtuigingen en gewoonten van onze ouders, onze omgeving en onze cultuur, zonder ons daarvan bewust te zijn. En deze overtuigingen en gewoonten vormen de basis voor ons levenspatroon.

Zie het volgende filmpje van Bruce Lipton.

Hoe dan?

Onderbewuste programma's

Je grootste vijand in het behalen van jouw doelen en verlangens is niemand minder dan je eigen onderbewustzijn. Het lijkt als een saboteur die zich schuilhoudt in de diepste lagen van je geest en stiekem jouw plannen ondermijnt. 

Het maakt niet uit hoe graag je iets wilt bereiken of hoe hard je ervoor werkt, als jouw onderbewuste programma’s niet op één lijn zitten met jouw bewuste verlangens, dan zal je altijd tegen een muur aanlopen. 

Het is tijd om de controle terug te nemen en jouw onderbewuste te herprogrammeren, zodat het jouw doelen juist ondersteunt in plaats van tegenwerkt.

Goed nieuws

Het onderbewustzijn is te herprogrammeren

Maar hier is het goede nieuws: je kunt deze programmering veranderen en jezelf bevrijden van belemmerende patronen. Het begint allemaal met bewustwording en de wil om te veranderen. Als je eenmaal beseft dat je leven niet hoeft te worden bepaald door de programmering uit je kindertijd, kun je beginnen met het herprogrammeren van je onderbewustzijn.

Bruce Lipton, een van de grootste experts op het gebied van epigenetica, heeft aangetoond dat we ons DNA kunnen beïnvloeden door onze overtuigingen en gedachten te veranderen. Dat betekent dat we ons leven werkelijk kunnen veranderen, als we maar bereid zijn om de noodzakelijke stappen te zetten.

Dus laat je helpen om je beperkende overtuigingen en gewoonten te herprogrammeren en omarm de mogelijkheid om het leven te creëren dat je echt wilt. Het is tijd om jezelf te bevrijden van de programmering uit je kindertijd en de architect van je eigen toekomst te worden.

VERVOLG

Herprogrammeren

Hoe dan?

Er zijn verschillende methoden voor het herprogrammeren van belemmerende overtuigingen, maar niet alle methoden zijn even effectief. We nemen ze even door:

Praten: kan een nuttige manier zijn om problemen op te lossen en emoties te verwerken. Echter, belemmerende overtuigingen zijn diep geworteld in ons onderbewustzijn en liggen buiten ons bewuste bereik om ze te kunnen veranderen. Zelfs als we ons bewust zijn van de belemmerende overtuigingen, is het erg moeilijk zijn om ze te veranderen door middel van alleen praten.

Affirmeren: Dit zijn positieve uitspraken die herhaaldelijk (minimaal 30 – 90 dagen achter elkaar, worden uitgesproken om belemmerende overtuigingen te vervangen. Hoewel dit een veelgebruikte methode is, werkt het niet altijd even goed. Dit komt doordat belemmerende overtuigingen vaak diep geworteld zijn in het onderbewuste en samenhangen met andere overtuigingen, en niet gemakkelijk kunnen worden vervangen door simpele positieve uitspraken. Bovendien is het lastig om vol te houden. 

Positief denken: Het idee is dat door positief te denken, je jezelf kunt conditioneren om meer positief te zijn en belemmerende overtuigingen te vervangen. Hoewel positief denken nuttig kan zijn om je stemming te verbeteren, is het nauwelijks mogelijk om belemmerende overtuigingen te herprogrammeren omdat deze niet in je bewustzijn zitten maar in je onderbewustzijn.

Hypnose:  dit is een methode waarbij de geest in een trance-achtige toestand wordt gebracht om veranderingen te bewerkstelligen. Hoewel hypnose effectief kan zijn voor sommige mensen, werkt het niet voor iedereen. Bovendien is hypnose niet altijd even toegankelijk.

EMDR: (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de behandeling van traumagerelateerde stoornissen. Bij EMDR wordt gebruik gemaakt van oogbewegingen, aanrakingen of geluiden om de hersenen te stimuleren en zo de verwerking van traumatische herinneringen te bevorderen. Hierdoor kunnen de heftige emoties die aan deze herinneringen gekoppeld zijn, afnemen. EMDR kan echter ook worden toegepast bij andere psychische klachten zoals angsten, depressie, stress en fobieën. Hiervoor moet je naar een Psycholoog.

Geweldig

De ideale oplossing

Shortcut, snel, moeizaam en effectief. 
Geen ellelange gesprekken.
Niet zelf hoeven bedenken wat er dwars zit.

Zelfsabotage

De ideale oplossing

Je kunt nog zo hard je best doen, maar uiteindelijk win je de strijd niet. Het is net zoiets als de welbekende goede voornemens. Het gaat hooguit een paar weken goed en dan val je onvermijdelijk terug in je oude patroon. Dat oude patroon wordt gestuurd door… je raadt het al… de programma’s in je onderbewustzijn.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een patroon in je leven wordt gevormd? En waarom het zo lastig is om een bestaand patroon te veranderen? Precies! Je levenspatroon wordt gevormd door je overtuigingen. En die overtuigingen zorgen voor gewoontes, die je zonder na te denken doet. 95% van de tijd denken we niet na en voeren we gewoon onze gewoontes uit. En dat is de reden dat het moeilijk is om patronen definitief te doorbreken.

Maar met deze methodiek, is dat een koud kunstje.

Weg met zelfsabotage

PSYCH-K® - Life changing transformatie

Welkom! Ben jij op zoek naar een effectieve methode om belemmerende overtuigingen op een diep niveau te transformeren? PSYCH-K® is ontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen en is bewezen effectief voor dit doel. Als facilitator van PSYCH-K® kan ik je helpen om deze methode toe te passen en je te bevrijden van belemmeringen, zodat je leven zich verder kan ontvouwen richting je dromen.

Belemmerende overtuigingen zijn eigenlijk allemaal een vorm van zelfsabotage. Het is alsof je tegen jezelf zegt: “Ik wil slagen en gelukkig zijn, maar ik geloof niet dat ik dat waard ben of dat ik het kan bereiken.” Dit soort gedachten kunnen je tegenhouden om actie te ondernemen, jezelf uit te dagen en risico’s te nemen die nodig zijn om je doelen te bereiken.

Als deze overtuigingen vast blijven zitten in je onderbewustzijn, zul je merken dat je jezelf keer op keer saboteert en niet in staat bent om vooruitgang te boeken. Een voorbeeld hiervan is de overtuiging dat je niet goed genoeg bent om een goede ouder te zijn, waardoor je jezelf misschien terughoudend opstelt in het ouderschap en niet het vertrouwen hebt om bepaalde beslissingen te nemen. Dit kan leiden tot stress en onzekerheid, waardoor je jezelf onnodig beperkt en je potentieel niet volledig benut.

Maar er is hoop! Tijdens een coaching sessie van anderhalf uur kan ik als PSYCH-K® facilitator je helpen om deze belemmerende overtuigingen te transformeren. Het mooie van PSYCH-K® is dat het niet nodig is om uitgebreid te praten over je problemen of te weten welke overtuigingen je precies dwarszitten. Door communicatie met het onderbewustzijn en het vragen naar de boodschap van een situatie, komen de overtuigingen vanzelf naar boven. En het is geschikt voor alle leeftijden en je kunt het zelfs bij jezelf toepassen.

Dus als jij klaar bent om belemmeringen achter je te laten en vol vertrouwen stappen te zetten richting je doelen, neem dan gerust contact op om een sessie in te plannen. Ik kijk er naar uit om je te helpen!

Eindelijk

Meer genieten en balans in je leven

Een voorbeeld

Sarah is zelfstandig ondernemer. Ze is weddingplanner van exclusieve bruiloften. Het bedrijf loopt best goed. Toch krijgt ze het niet voor elkaar om de klus te klaren binnen het door haar zelf gestelde tijd. Elke keer weer maakt ze veel meer uren dan vooraf gepland en doordat ze vooraf voor haar klanten een vaste begroting maakt, wordt ze voor die extra uren meestal niet betaald. 

Ze doet zichzelf niet financieel tekort, maar de extra uren gaan ook ten koste van de quality time met haar gezin, waardoor ze ook zichzelf in de weg zit. Ze vindt dat ze haar gezin tekort doet en neemt zichzelf dat heel erg kwalijk.

Sarah is zich daar al een tijdje van bewust. Maar wat ze ook doet en wat ze zichzelf ook voorneemt, achteraf blijkt steeds weer dat ze veel meer uren gewerkt heeft dan vooraf was begroot. Dit heeft als gevolg dat ze veel minder tijd voor haar zelf en gezin overhoudt. Daarbij kan ze per saldo minder bruiloften per jaar aannemen wat resulteert in te weinig omzetgroei.

‘Ik ben niet goed genoeg en ik ben geen goede moeder’

Tijdens de coachingsessie bleek dat haar overdreven perfectionisme ervoor zorgde dat ze veel te veel tijd besteedt aan details die er niet echt toe doen. De overtuiging ‘Ik vind mezelf niet goed genoeg’, maakte dat ze de lat voor zichzelf keer op keer veel te hoog legde én dat ze het genot die ze in haar vrije tijd met haar gezin kon beleven zichzelf niet gunde. De overtuiging ‘Ik moet hard werken voor mijn geld’ deed daar nog eens een flinke schep bovenop.

Binnen 15 minuten getransformeerd

Nadat Sarah deze overtuigingen had getransformeerd, merkte ze direct resultaat. Ze kreeg veel meer rust en meer plezier in haar werk. Bovendien verdween de onzekerheid over de kwaliteit van haar werk. De stress van onzekerheid dreef haar steeds weer tot eindeloos perfectioneren van details. En dat was precies waarom er te veel tijd in haar werk ging zitten. 

Door één sessie is het leven van Sarah blijvend veranderd. Ze werkt nu met veel meer plezier en heeft daarbij ook nog eens veel meer vrije tijd, waarin ze van zichzelf veel meer mag genieten!

Affirmeren

Herhalen, herhalen, herhalen?

Na je 7e levensjaar kun je programma’s nog wel veranderen of toevoegen aan je onderbewustzijn door herhaling. Zo leer je bijvoorbeeld tijdens autorijles hoe je een auto bestuurt door een flink aantal uren te oefenen. Door herhaling wordt autorijden geautomatiseerd en is het uiteindelijk een programma geworden in je onderbewustzijn. Heb jij je na een autorit wel eens afgevraagd hoe je ook alweer gereden bent? Precies… je was er met je bewustzijn niet bij. Je reed volledig op de automatische piloot en bent veilig aangekomen. Een goed programma dus!

Kun je herhaling gebruiken om je belemmerende programma’s te veranderen? Als je precies weet welke overtuigingen je wilt veranderen kan het theoretisch wel. Het vraagt alleen wel heel erg veel discipline: om 90 aaneengesloten dagen, tegen de weerstand van het onderbewustzijn in, meerdere keren per dag de nieuwe overtuiging te herhalen. Affirmeren maakt bijvoorbeeld gebruik van herhaling. Je schrijft de overtuiging die je wilt bijvoorbeeld 100 keer per dag op en dat 90 dagen aan een stuk. Ik ken niemand die het heeft volgehouden!

vervolg

Wat is zelfsabotage?

Emotieloze machine

Hoe kan het dat de programma’s in je onderbewustzijn steeds de kop op blijven steken? Ondanks dat je het bewust écht anders wilt?

Een mens bestaat uit een bewustzijn en een onderbewustzijn. In het bewustzijn creëer je bewust je doelen, wensen en verlangens. Je bewustzijn kan door inzichten heel snel iets nieuws leren. Op basis van die nieuwe kennis kun je razendsnel je doelen, wensen en verlangens bijstellen.

Emotieloze machine

In het onderbewustzijn zitten alle opgeslagen programma’s. Zoals eerder beschreven zijn de meeste programma’s in je onderbewustzijn tijdens de eerste 7 levensjaren opgeslagen. Het lastige is dat je niet bewust weet welke programma’s er allemaal zijn. Het onderbewustzijn kan, na het zevende levensjaar, alleen nieuwe dingen leren door herhaling. En dat kost tijd.

Je onderbewustzijn werkt als een emotieloze machine. Als er een situatie in het onderbewustzijn herkend wordt, start een bijbehorend programma. Er wordt door het onderbewustzijn niet beoordeeld of dat programma bijdraagt aan het bereiken van je bewust gestelde doelen, wensen en verlangens. 

Het onderbewustzijn kan namelijk niks beoordelen, alleen maar uitvoeren. De kracht van het onderbewustzijn is vele malen groter dan van het bewustzijn. Het blijkt namelijk dat een gemiddeld persoon 5% van de tijd bewust in het hier en nu is. De rest van de tijd ben je in gedachten. Je denkt bijvoorbeeld na over de toekomst of je haalt iets op uit je geheugen uit het verleden. Op dat moment nemen programma’s uit je onderbewustzijn jouw taken naadloos over. 

Autopilot

Ik zal aan de hand van een voorbeeld uitleggen hoe het precies in z’n werk gaat.

Tijdens het autorijden zie je heel duidelijk wat er gebeurt. Een gemiddelde automobilist is 5% van de tijd van de rit bewust in het hier en nu. Tijdens de eerste minuten rijden dwalen je gedachten al af. Op dat moment neemt het autorijprogramma uit je onderbewustzijn het volledig over. Bewust weet je werkelijk niet wat je allemaal doet. En zolang je goed hebt leren autorijden is het helemaal geen probleem. Maar als je autorijprogramma onder de maat is, doordat je niet zo goed hebt leren rijden, kan dat tot slecht rijgedrag leiden, terwijl je dat zelf helemaal niet in de gaten hebt.

 Printout

Je ziet dat het onbewustzijn 95% van de tijd de scepter zwaait en dat je leven daardoor als het ware een printout is van je programma’s. Het resultaat van je leven is voor het grootste deel afhankelijk van de programma’s die in je onderbewustzijn zijn opgeslagen.

We nemen de situatie van Sarah als voorbeeld. Sarah heeft bewust als doel gesteld om binnen de gestelde tijd haar werk te doen. Het opleveren van haar werk aan de klant wordt door het onderbewustzijn als dezelfde situatie gezien als het laten zien van haar werk aan haar moeder. In haar onderbewustzijn wordt daardoor haar werk al bekritiseerd zonder dat de oplevering in werkelijkheid heeft plaatsgevonden aan de klant. Het programma dwingt haar om alle details keer op keer te blijven nalopen op zoek naar verbeteringen. Verder heeft Sarah niet anders gezien dat werken altijd voor plezier gaat. Zij gelooft in de overtuiging:”Zolang het werk niet af is, mag ik geen plezier maken”. Dit komt door de overtuiging:”Hard werken voor je geld” in combinatie met het beeld dat haar vader en moeder bijna altijd aan het werk waren. Zij gaven het voorbeeld dat je hard door moet werken totdat het af is. Als er daarna nog tijd over is, mag je genieten van de vrije tijd. Eerder niet!

Je ziet duidelijk de patronen zichzelf herhalen. En bewust heb je er weinig tegenin te brengen. Je kunt nog zo stellig voornemen dat je het vanaf nu anders gaat doen of zelfs boos worden op jezelf. Het is hetzelfde als schreeuwen tegen de CD-speler dat er een ander liedje afgespeeld moet worden. Zolang het programma in je  onderbewustzijn niet verandert, blijft het resultaat hetzelfde.

Goede voornemens
Dit is ook precies waarom goede voornemens na een week of twee al in rook opgaan. Je probeert een bewust gesteld doel te bereiken zonder dat je de onbewuste programma’s verandert. Waardoor denk je dat het patroon waarin je nu leeft is ontstaan? Precies! Doordat je onbewustzijn je steeds weer op de automatische piloot daarheen stuurt en je patroon in stand houdt. En zolang je niet bewust in het hier en nu bent, ben jij niet degene die de keuzes maakt. Je gewoontes bepalen wat er gebeurt en die kun je niet 1,2,3, veranderen.

Ontsnapping

Hoe het werkelijk zit!

Als over je angst heen zetten en erover praten geen oplossing biedt, wat werkt dan wel?

Er is gelukkig een escape, want angst is meestal niet reëel
Present fear of future problem

Om de oplossing goed te begrijpen, zal ik het uitleggen aan de hand van een voorbeeld.  Bewust weet je vaak wel dat je angsten niet reëel zijn of zelfs nergens op slaan. Als je over een brug fietst waar zware vrachtwagens met oplegger overheen denderen, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat de brug gaat bezwijken onder jouw gewicht. Je bewuste denken kan dit heel gemakkelijk relativeren. Toch zijn er mensen die niet over zo’n brug durven te fietsen en het ook echt niet gaan doen. Het blijkt dat je onderbewustzijn helemaal niets kan relativeren. 

Programma’s in je onderbewustzijn

Angsten zijn namelijk programma’s in je onderbewustzijn. Je kunt je onderbewustzijn vergelijken met een emotieloze machine die alleen maar programma’s kan uitvoeren die eerder zijn opgeslagen. 

Hoe zijn die programma’s ontstaan?

De programma’s in je onderbewustzijn zijn voornamelijk in je eerste 7 levensjaren gevormd. Voor kinderen tot 7 jaar lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar heen, hun hersenen werken in Theta staat. In deze staat worden programma’s direct opgeslagen in het onderbewustzijn. Op deze wijze leren kinderen supersnel. 

Weer even een voorbeeld: Als kind heb je na het je vingers branden aan de hete kachel het programma opgeslagen dat je de kachel niet meer aanraakt als die brand. Zodra je in een situatie komt die lijkt op de situatie van een opgeslagen programma, dan start in een splitsecond dat programma. In het geval dat een kind weer een hete kachel ziet, start het programma en blijft hij op veilige afstand. Een heel nuttig programma.

Ongefilterd

Helaas worden angsten van andere mensen uit je omgeving net zo gemakkelijk opgeslagen als ondersteunende en zinvolle programma’s. Kinderen zijn niet in staat te filteren maar slaan alles letterlijk op. Hierdoor is 70% van de opgeslagen programma’s niet ondersteunend of zelfs ronduit saboterend voor de rest van je leven.

Stel dat je moeder helemaal in paniek raakt als ze een brug over moet. Als jij als kind die wilde paniek van je moeder hebt gezien, bestaat de mogelijkheid dat jij in je onderbewustzijn een programma plaatst waarin je bruggen als levensbedreigend ervaart. 

In een situatie waarbij je een brug ziet, start het bruggen angst programma waardoor jij doodsangst voelt. Het sympathisch zenuwstelsel wordt dominant, wat betekent dat je direct de bewuste controle over jezelf verliest, en je alleen maar kunt vluchten, vechten of verstijven. 

 

Oplossing

Wat werkt wel?

Met PSYCH-K, een vorm van energetische psychologie, is het mogelijk om in één of enkele coachingsessies af te rekenen met belemmerende overtuigingen en blokkades, zelfs als je niet weet waar ze vandaan komen. Door de juiste technieken toe te passen, kunnen belemmerende patronen en programma’s in je onderbewustzijn eenvoudig vervangen worden door programma’s die wel jouw doelen, wensen en verlangens ondersteunen.

Het oplossen van de kern van het probleem zorgt ervoor dat belemmeringen blijvend uit je leven verdwijnen, waardoor je meer vrijheid ervaart om te leven zoals jij dat wilt. Of je nu worstelt met angst, stress, depressie, verslavingen of andere problemen, PSYCH-K kan helpen om snel en effectief verandering te brengen in je leven. Investeer in jezelf en ontdek hoe PSYCH-K jou kan helpen om jouw volledige potentieel te bereiken.

HOOGTEVREES vervolg - Het ontstaan

Het hoogtevrees programma is bij mij ontstaan doordat mijn moeder hoogtevrees had. Als klein meisje zag ik dat mijn moeder van hoogtes in paniek raakte, waardoor ik de overtuiging had aangenomen dat hoogtes levensbedreigend zijn. Telkens als ik geconfronteerd werd met hoogtes, werd dit programma geactiveerd. 

Snel & blijvende transformatie

'Rewrite your mind' met PSYCH-K®

sldkfjlkjsdf

Deze personen gingen je voor…

Samen op reis

Wat is een PSYCH-K balans?

Tijdens een PSYCH-K-sessie worden er een aantal stappen doorlopen om een balans te creëren en belemmerende overtuigingen te transformeren. 

Eerst wordt het specifieke probleem geïdentificeerd en wordt er door middel van spiertesten bepaald of je huidige overtuigingen ondersteunend zijn.

Vervolgens worden nieuwe, ondersteunende overtuigingen geïdentificeerd en in je onderbewuste verankerd door middel van een reeks balanshoudingen en simpele lichamelijke houdingen of bewegingen. Na de balans wordt er opnieuw getest om te bepalen of de nieuwe overtuigingen ondersteunend zijn.

Tot slot wordt tijdens de PSYCH-K-sessie wordt er gekeken naar hoe je de nieuwe, ondersteunende overtuigingen kunt integreren in je dagelijks leven. Dit doe je door het creeeren van een of meerdere concrete actiestap(pen). Op deze manier kun je de positieve veranderingen die je tijdens de sessie hebt ervaren, blijvend integreren en de gewenste resultaten behalen.

De sessie wordt afgesloten met eventuele vervolgstappen of aanbevelingen voor verdere persoonlijke groei en ontwikkeling. die je helpen om je doelen te bereiken en een gelukkiger, succesvoller leven te leiden.

Samen op reis

Het magische stappenplan

Een sessie van 1,5 uur bestaat uit de volgende stappen:

 •  We hebben een kort gesprekje over je doel van de sessie: Waar wil je vandaag aan werken? In dit geval een angst of fobie. *
 • We brengen de communicatie met het onderbewustzijn tot stand middels spiertesten
 • We vragen toestemming aan je onderbewustzijn om een angst veilig weg te halen
 • Het onderbewustzijn kiest de meest geschikte balans uit de lijst van mogelijkheden
 • We voeren de gekozen balans uit
 • We testen of het angstprogramma is vervangen is
 • Je viert de overwinning. Heel belangrijk!
 • We kijken wat er nog meer nodig is om te transformeren
 • En last but not least: Je bedenkt een concrete actiestap om de transformatie compleet te maken

+ 2 weken later hebben we een korte zoom om de resultaten te bespreken.

In dit geval werken we aan angsten & fobieën, maar het is ook mogelijk om stress weg te werken en belemmerende overtuigingen te herprogrammeren.

Bonus

BONUS zoom na 2 weken

Wanneer je Petra bezoekt voor een PSYCH-K-sessie, zul je de kracht van deze bijzondere methode ervaren. Je zult belemmerende overtuigingen transformeren en nieuwe, ondersteunende overtuigingen aannemen. Na afloop van de sessie zal je je mogelijk lichter en meer ontspannen voelen, en zul je beter in staat zijn om je doelen te bereiken.

Als extra bonus biedt Petra je een gratis follow-up sessie aan via Zoom, 2 weken na je bezoek aan haar praktijk. Tijdens deze sessie zul je de gelegenheid hebben om terug te blikken op de veranderingen die je hebt doorgemaakt en te evalueren wat het effect is geweest. Je zult kunnen reflecteren op je persoonlijke groei en kijken naar de successen die je hebt behaald.

Tijdens deze sessie zul je ook de actiestap(pen) bespreken die je hebt genomen na de sessie. Je zult de gelegenheid krijgen om te delen wat je hebt gedaan om de nieuwe overtuigingen in je dagelijkse leven toe te passen. Je kunt bespreken wat er goed is gegaan en wat er nog beter kan, en samen met Petra kijken naar manieren om verder te groeien.

Deze gratis Zoom-sessie na 2 weken is een waardevolle kans om te reflecteren op je groei en te kijken naar manieren om verder te gaan op je pad van persoonlijke ontwikkeling. Je kunt erachter komen hoe ver je bent gekomen en welke stappen je nog wilt zetten. Als je op zoek bent naar meer inzicht, ondersteuning en begeleiding in je reis naar persoonlijke groei, dan is deze follow-up sessie een cadeau dat je niet wilt missen.

Samen op reis

Wat is de prijs?

De prijs voor het niet aanpakken van je angsten kan veel hoger zijn dan de investering in jezelf. Je kunt blijven vastzitten in dezelfde patronen en overtuigingen, waardoor je niet in staat bent om je doelen te bereiken en een gelukkig en succesvol leven te leiden.

Dit kan leiden tot gevoelens van frustratie, ontevredenheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. Op de lange termijn kan het ook leiden tot gezondheidsproblemen en andere negatieve gevolgen. 

Dus waar wacht je nog op? Investeer in jezelf en laat je angsten los met PSYCH-K® coaching.

1 PSYCH-K® Sessie

1,5 uur
187 incl. btw
 • 90 minuten
 • Live of online
 • Transformeer 1 thema
 • BONUS: Zoom gesprek na 2 weken

3 PSYCH-K® Sessies

3 x 1,5 uur
561
497 incl. btw
 • 3 x 90 minuten
 • Live of online
 • Transformeer meerdere thema's
 • BONUS: Zoom gesprek na 2 weken​
Meest gekozen

6 PSYCH-K® Sessies

6 x 1,5 uur
1122
897 incl. btw
 • 6 x 90 minuten
 • Live of online
 • Transformeer je leven
 • BONUS: Zoom gesprek na 2 weken​

Garantie

Als je een pakket met meerdere sessies hebt geboekt en je bent niet tevreden na de eerste sessie, dan bieden we een geld-terug-garantie aan. Daarnaast kun je als je eerder klaar bent dan verwacht, de overgebleven sessies aan iemand anders geven of kosteloos annuleren.

FAQ's

PSYCH-K® is een eenvoudige, maar effectieve methode om belemmerende overtuigingen op onderbewust niveau te transformeren naar ondersteunende overtuigingen. Het kan zelfs helpen om stress tot op celniveau uit het lichaam te verwijderen. De behaalde resultaten zijn over het algemeen blijvend, waardoor het een waardevolle investering kan zijn in je eigen welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

PSYCH-K® is een methode die werkt met het onderbewuste deel van onze geest. Het onderbewuste deel van onze geest bestuurt veel van onze automatische reacties en gedragingen, zoals onze overtuigingen, gewoonten, emoties en reacties op bepaalde situaties. PSYCH-K® gebruikt spiertesten en lichamelijke oefeningen om de linker- en rechterhersenhelft met elkaar in balans te brengen en nieuwe ondersteunende overtuigingen te integreren in ons onderbewustzijn. Deze nieuwe overtuigingen vervangen oude, belemmerende overtuigingen die ons belemmeren in ons dagelijks leven. Het doel van PSYCH-K® is om onze onderbewuste overtuigingen op één lijn te brengen met onze bewuste doelen, zodat we gemakkelijker succes en voldoening in ons leven kunnen bereiken.

PSYCH-K® werkt transformerend op onbewust niveau omdat het gebruikmaakt van methoden die de linker- en rechterhersenhelft in balans brengen en de communicatie tussen beide helften verbeteren. Het is namelijk zo dat ons bewuste denken voornamelijk gecontroleerd wordt door onze linkerhersenhelft, terwijl ons onderbewuste denken voornamelijk gecontroleerd wordt door onze rechterhersenhelft. Onze onderbewuste overtuigingen en patronen zijn vaak diepgeworteld en hebben een sterke invloed op ons gedrag en ons leven, zonder dat we ons daar altijd bewust van zijn.

Door het gebruik van spiertesten en het uitvoeren van balanshoudingen, creëert PSYCH-K® een staat van “whole-brain integration”, waarbij beide hersenhelften samenwerken. Hierdoor kan er een diepere toegang tot het onderbewuste worden verkregen en kunnen belemmerende overtuigingen en patronen worden getransformeerd naar ondersteunende overtuigingen en gedragingen. Deze veranderingen kunnen zeer krachtig zijn en blijvende effecten hebben.

Ben jij bereid om jouw beperkende overtuigingen los te laten en te transformeren naar ondersteunende overtuigingen? Sta jij open voor het werken met het onderbewustzijn om jouw persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen? Dan is PSYCH-K® geschikt voor jou! Deze methode kan op verschillende gebieden worden toegepast, zoals persoonlijke ontwikkeling, relaties, gezondheid, werk, en meer. PSYCH-K® is een effectieve methode voor mensen die snel en blijvende veranderingen willen realiseren in hun leven.

En het beste van alles is dat je niet goed ter been hoeft te zijn om de sessies bij te wonen. Deze kunnen namelijk zowel face-to-face als online plaatsvinden.

Een Balans is een techniek binnen PSYCH-K® waarbij je een optimale verbinding creëert tussen de twee hersenhelften. Hierdoor kun je het onderbewustzijn herprogrammeren met ondersteunende overtuigingen en percepties die jou helpen je doelen te bereiken. 

Met deze techniek kun je afrekenen met het gevoel van tegelijkertijd op de rem en het gaspedaal trappen, en rechtstreeks naar je doel gaan.

Bij PSYCH-K® wordt er gewerkt met een veiligheidsprotocol om ervoor te zorgen dat alle doelen en nieuwe overtuigingen die je integreert veilig en geschikt zijn voor jouw persoonlijke leven.

Voordat er nieuwe doelen of overtuigingen worden geïntegreerd, wordt er door middel van een spiertest bij je Hogere Bewustzijn gecontroleerd of het veilig is om deze te integreren. Jij hebt te allen tijde de controle over welke onderwerpen je wilt aanpakken.

Elk doel gaat door het veiligheidsprotocol voordat het op onbewust niveau wordt geïntegreerd, waardoor PSYCH-K® geen schade kan veroorzaken. Dit is één van de redenen waarom ik zo enthousiast ben over dit proces!

Als jij belemmerende overtuigingen hebt die impact hebben op je gezondheid en welzijn, dan kan PSYCH-K® je helpen deze te transformeren. Het is belangrijk om te weten dat PSYCH-K® een aanvulling is op reguliere medische behandelingen en/of medicijnen en geen vervanging daarvan.

Er is een duidelijke biologische interactie tussen lichaam en geest, en door middel van PSYCH-K® kun jij je natuurlijke zelfherstellende vermogen activeren. Houd er rekening mee dat het resultaat van PSYCH-K® afhankelijk is van jou en jouw conditie en dat we daarom geen specifiek resultaat kunnen garanderen.

Als jij klaar bent om verder te gaan in je leven en samen een nieuwe staat van welzijn te creëren, dan kun je een sessie bij mij inplannen. Ik help je graag bij het transformeren van jouw belemmerende overtuigingen en het verbeteren van jouw welzijn.

Tijdens een PSYCH-K® sessie beginnen we met een gesprek van ongeveer 10 minuten om jouw doelen en verwachtingen te bespreken.

Vervolgens onderzoeken we welke belemmerende overtuigingen op onbewust niveau aanwezig zijn en die jouw vooruitgang belemmeren.

Daarna doorloop ik samen met jou het proces om deze overtuigingen om te zetten naar ondersteunende overtuigingen die jouw doelen ondersteunen.

Tot slot help ik jou bij het opstellen van een actieplan om de nieuwe overtuigingen in de praktijk te brengen.

Bij PSYCH-K® streven we ernaar om één sessie per onderwerp te behandelen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld in 1,5 uur werken aan het overwinnen van een angst of het verbeteren van je eigenwaarde.

De resultaten van de sessie kunnen direct merkbaar zijn, maar het kan ook zijn dat de verandering pas de volgende dag of later in de week duidelijk wordt.

Wanneer je de effectiviteit van PSYCH-K® hebt ervaren, zul je vanzelf meer mogelijkheden zien om verbeteringen aan te brengen in verschillende aspecten van je leven. Waarom zou je het niet doen? Creëer je eigen opwaartse spiraal en blijf groeien!

Na de eerste sessie zul je het effect van PSYCH-K® in je dagelijks leven opmerken. Zodra je de positieve verandering begint te ervaren, kun je een tweede sessie plannen. Over het algemeen is het aan te raden om het proces 2 tot 3 weken te laten ontwikkelen voordat je de volgende sessie boekt.

Het kan zijn dat er na het verwerken van een bepaald thema ook neveneffecten optreden en er veranderingen optreden in andere gebieden van je leven.

Wanneer je volledig toewijdt aan het kiezen van een nieuwe richting in je leven, zal het universum deze keuze ondersteunen en je helpen je doelen te bereiken.

Je kunt zelf kiezen wat voor jou het meest comfortabel is. Je hebt de keuze tussen een sessie in persoon bij ons in Vught, of een sessie via Zoom.

Als je kiest voor een online sessie, zorg er dan voor dat je een rustige omgeving hebt met een goede internetverbinding waar je je op je gemak voelt en ongestoord 1,5 uur kunt zoomen.

Vooral de eerste keer geef ik zelf de voorkeur aan een live sessie. Je doorvoelt dan het hele proces wat jou nog beter in je kracht zal zetten.

Bij een online PSYCH-K® sessie wordt er via een proces genaamd plaatsvervanging een koppeling gemaakt tussen onze systemen. Hierdoor kan ik op afstand de spiertesten uitvoeren voor jou. Het veranderingsproces voer jij zelf uit. Het mooie van online sessies is dat ze net zo eenvoudig, krachtig en effectief zijn als sessies op locatie.

Hoe dan?

De beste investering in jezelf

Voor ons is deze techniek het missende puzzelstukje gebleken. Jarenlang hebben we allerlei interessante lifehacks gevonden, die we graag met je delen. PSYCH-K® is GOUD!