Inspiratie

Gouden Combinatie: Human Design & PSYCH-K®

Het Begin van een Nieuwe Reis

Het podium was nog warm, de laatste echo’s van het applaus hingen in de zaal van ons eigen trainingscentrum in Vught. We hadden zojuist een bevlogen training afgesloten en de positieve energie in de ruimte was voelbaar. Terwijl Paul en ik van het podium afstapten, kwamen er twee enthousiaste deelnemers naar ons toe, een stel, net als wij. Hun ogen straalden, en ze brandden van verlangen om hun eigen passies met ons te delen. De ene was gespecialiseerd in Human Design Analyses en de andere was een expert in het transformeren van belemmerende overtuigingen met PSYCH-K®.

Paul en ik keken elkaar aan. Het was alsof het universum ons een knipoog gaf. We voelden beiden dat dit het begin kon zijn van een diepere reis naar zelfontdekking en groei, zowel persoonlijk als voor ons als koppel.

We lieten onze Human Design analyseren en deden een relatie reading. Dit gaf ons niet alleen meer eigenwaarde en zelfliefde, maar ook meer inzicht in en respect voor elkaar’s unieke persoonlijkheid. Dankzij PSYCH-K® konden we bovendien onze belemmerende overtuigingen omvormen tot ondersteunende. Ook onze angsten & stress verdwenen door PSYCH-K® als sneeuw voor de zon. Ik vertel je er zometeen meer over.

De aantrekkingskracht van beide systemen was meteen onmiskenbaar. Als ware ‘Generator,’ kon ik de resonantie in mijn sacrale centrum voelen. Het was duidelijk: ik moest me in beide methodieken verdiepen. Dus nam ik de duik en wat ik vond, was puur goud. Door Human Design en PSYCH-K® te combineren, ontdekte ik een synergie die verder ging dan de som der delen.

Voor zowel Paul als voor mij was alsof we twee ontbrekende puzzelstukjes hadden gevonden in de complexe levenspuzzel waar we al jaren aan werkten. En zoals het Generators betaamt, leek het universum deze stukjes precies op het juiste moment op ons pad te hebben geplaatst. De integratie van deze twee systemen opende niet alleen nieuwe deuren voor onze persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor diepere, meer vervullende relaties met elkaar en met onszelf.

Wat is Human Design?

Human Design is als een openbaring. Het biedt je een ‘blauwdruk‘ ofwel ‘gebruiksaanwijzing’ voor je leven. Voor ons iets waar we al zo lang naar verlangden. Human Design is een ingenieus systeem dat elementen uit verschillende disciplines samenbrengt: astrologie, het I Tjing, de Kabbala, de chakraleer en kwantum fysica. Het biedt een diepgaand inzicht in wie je bent, hoe je het beste beslissingen kunt nemen, hoe je energie stroomt, waar je van nature energie voor hebt, en waar je vatbaar bent voor conditionering. 

Neem ons als voorbeeld: als een ‘Generator’ met een ’emotionele autoriteit,’ weet ik, Petra, dat ik beslissingen het beste kan nemen nadat ik er een nachtje over heb geslapen. Terwijl Paul als ‘Manifesting Generator’ met ‘sacrale authoriteit‘ meteen en meestal zonder twijfel ja of nee kan zeggen. Waar ik me vroeger schaamde omdat ik niet snel een beslissing kon nemen – iets waar Paul zich soms aan ergerde – weten we nu dat een nachtje erover slapen voor mij essentieel is. Hierdoor neem ik betere beslissingen en ervaar ik minder vaak spijt achteraf.

Wat is PSYCH-K®?

PSYCH-K® focust zich op het transformeren van je onderbewuste overtuigingen, die vaak verborgen hindernissen vormen op je levensweg. Denk aan het als een ‘software-update’ voor je brein, uitermate effectief bij het verlichten van stress, oplossen van angsten en zelfsabotage. Het is een snel en blijvende transformatie.

Met PSYCH-K® ervoeren we een boost in eigenwaarde, meer zelfvertrouwen en een grotere mate van innerlijke veiligheid. Dit was voor Paul een bijzondere ervaring. Zijn vader, een brandweerman in Rotterdam, was vanwege zijn werk extra voorzichtig en beschermend t.o.v Paul. Deze houding, gebaseerd op zijn vaders beroepservaring, heeft Paul onbewust geconditioneerd. De impact hiervan was enorm: Paul mocht als kind bijvoorbeeld niet naar school fietsen uit angst voor ongelukken. Deze ingeprente voorzichtigheid manifesteerde zich in diverse levensgebieden en creëerde een gevoel van onveiligheid bij Paul, die we dankzij PSYCH-K® konden aanpakken. En dat is nog maar een van de vele voorbeelden.

PSYCH-K® heeft ook mijn leven  compleet veranderd. Niet alleen ben ik erin geslaagd om specifieke angsten zoals hoogtevrees, ski-angst, de angst om met een camper te rijden, en mijn levenslange podiumvrees te overwinnen, maar zelfs mijn hooikoorts is verdwenen. En dat is nog niet alles. Dankzij PSYCH-K® heb ik ook belemmerende overtuigingen losgelaten die me jarenlang hebben tegengehouden. Hierdoor ben ik vrijer, moediger en zelfverzekerder dan ooit tevoren.

De Magie van de Combinatie

De ware schoonheid onthult zich als je deze twee systemen combineert. We leerden niet alleen onszelf maar ook elkaar beter begrijpen. En we konden eindelijk afrekenen met de belemmeringen die ons zo lang hadden tegengehouden. In onze relatie hielp Human Design ons te begrijpen waar onze reacties en behoeftes vandaan kwamen. 

We leerden van onze Human Designs bijvoorbeeld hoe het komt dat ik een natuurlijke behoefte heb aan samenzijn en samenwerken (triple split), terwijl Paul veel meer behoefte heeft aan rust en alleen zijn (single definitie). PSYCH-K® gaf ons vervolgens de instrumenten om deze inzichten om te zetten in actie, ofwel om op snelle en blijvende wijze te deconditioneren. We konden oude patronen herkennen en doorbreken, en dat versterkte onze relatie aanzienlijk.

Jouw Route naar een Vervuld en Authentiek Leven

Na onze eigen ontdekking ben ik alle PSYCH-K® opleidingen gaan volgen en ben ik PSYCH-K® facilitator geworden. Paul vond mijn werk met PSYCH-K® een waardevolle aanvulling op zijn levensfilosofie en werk.

Ondertussen begon ook mijn Human Design reis. Van het bestuderen van de Human Designs van ons hele gezin en iedereen die we kennen tot het volgen van trainingen en professioneel inzetten. 

Het mooiste van dit alles is dat deze kennis en ervaring nu de basis vormt van mijn coachingstraject naar de Beste Versie van Jezelf. 

‘Moeiteloos Jezelf & Samen Zijn’ ] 3 maands groei traject 

Dit programma is meer dan alleen persoonlijke ontwikkeling; het biedt tevens ruimte voor relatiecoaching en het samen groeien als stel. Dankzij Human Design en PSYCH-K® bereik je zowel individueel als samen met je partner nieuwe hoogtes. Waar wacht je nog op? Klik hieronder voor meer informatie over mijn 3 maands groeitraject.

Groetjes,
Petra Donkers

 

 

Geïnspireerd? Deel het!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Twitter
Email

Nog meer inspiratie?

Andere mensen bekeken ook:

In gesprek met Petra Donkers over energie, in je kracht staan, goud ontdekken

Petra Donkers te gast in Mireille Blommaert's podcast: Menocast, we spreken over energie, in je...

Barbara LeNoble in gesprek met Petra Donkers

Petra Donkers deelt in de podcast van Barbara LeNoble haar reis van zelfontdekking en overwinning...

Expat to repat, Mirjam de Bakker in gesprek met Petra Donkers over holistische gezondheid

Nicole Smit, hyperventilatiecoach in gesprek met Petra Donkers over zingen, belemmerende gedachten en overtuigingen en...