Inspiratie

Hoe Ik als 4-Jarige mijn levensmissie ontdekte

Mensen vragen mij vaak waarom ik doe wat ik doe. Ik vertel je er graag meer over in dit blog.

Allereerst: wat doe ik eigenlijk?
Ik help topondernemers om hun gezondheid en hun leven naar een ongekend niveau te tillen. Dat betekent niet alleen dat je aan het einde van je drukke werkdag nog genoeg energie over hebt om een fantastische partner en een geweldige ouder te zijn. Nee, dat gaat veel verder. Paul en ik werken op een holistische manier, en daarmee bedoel ik dat we focussen op jou als geheel: fysiek, mentaal, emotioneel én relationeel.

Dus terwijl Paul zijn expertise inzet op het gebied van fysieke gezondheid, richt ik me op het mentale, emotionele en relationele aspect. We willen dat je niet alleen thuis nog energie hebt, maar ook dat je zo min mogelijk stress ervaart en een relatie hebt waar de vonken vanaf spatten. Met andere woorden, ik help je om de beste versie van jezelf te worden in elke situatie, zowel zakelijk als privé.

Klinkt als een totaalpakket waarmee je jouw leven 180 graden kunt draaien, toch?

Waarom doe ik wat ik doe?
Als jong meisje droomde ik ervan om juf en moeder te worden. Ik wilde kinderen gelukkig maken en dacht dat ik de beste moeder ter wereld zou zijn. Maar toen ik moeder werd, besefte ik me dat ik niets wist over het ouderschap, de consequenties voor mijn relatie, over het omgaan met kinderen, die allemaal anders zijn, en het effect van mijn eigen opvoeding. Ook kwam ik erachter dat wat kleine communicatie probleempjes in mijn relatie leken, steeds grotere problemen werden.

Mijn avontuur als juf
Toen ik juf werd, merkte ik dat de wereld enorm was veranderd, maar het onderwijssysteem nauwelijks. Ik zag kinderen die niet gemotiveerd naar school kwamen, zich verveelden en elkaar pestten. Ik had geen idee hoe ik hier verandering in kon brengen. Daarom verliet ik na twee jaar voor de klas te hebben gestaan het onderwijs. Dit maakte mij niet doodongelukkig, zoals ik had verwacht. Maar ik was ervan overtuigd dat de kinderen op een andere manier terug zouden komen in mijn leven.

Er ging een wereld voor mij open
Dit was ook het moment van de scheiding van mijn ex-man, en het moment dat ik begon aan een geweldig traject van persoonlijke ontwikkeling. De jaren die hierop volgden ging er een wereld voor mij open, ik werd een ander mens en ik begon me af te vragen: ‘Wat als ik dit had geleerd op school?’

Van boek naar training
Ik besloot een boek te schrijven en vertelde vrienden en bekenden over mijn plan. Maar nog voordat ik één letter op papier had staan, raakten zij geïnteresseerd en nodigden mij uit om de informatie meteen in een training te gieten. De pilot van de training werd meteen een daverend succes, voor alle deelnemers.

Het effect van ouders op hun kinderen
Door celbioloog Bruce Lipton (schrijver van het boek: The Biology of Belief) leerde ik dat de eerste zeven levensjaren van kinderen cruciaal zijn en een enorme impact hebben op hun toekomst. Kinderen nemen in de eerste 7 levensjaren alles over wat ouders doen en geloven. Fantasie & werkelijkheid zijn voor hen hetzelfde. Zo nemen ze niet alleen wenselijke gedragingen en positieve overtuigingen over maar ook angst, stress & belemmerende overtuigingen.  Aangezien het gedrag van ouders ook gevormd is door trauma’s uit het verleden, worden ook die overgenomen door kinderen.

Overtuigingen vormen onbewuste programma’s die wij ons hele leven automatisch afspelen en die onze gewoontes vormen. Bijvoorbeeld als ouders vaak klagen over geldzorgen of zich continu zorgen maken over de toekomst, kan dit leiden tot angst en stress bij hun kinderen. De kinderen kunnen deze zorgen overnemen en zich ook zorgen gaan maken over geld en hun toekomst.

Dit speelt allemaal op onbewust niveau en we kunnen dit onze ouders niet kwalijk nemen. Ook zij wensen het allerbeste voor hun kinderen. 

Het Sinterklaas syndroom
Pas als kinderen erachter komen dat Sinterklaas niet bestaat, gaan ze langzamerhand twijfelen of wat ze geleerd hebben te  geloven wel waar is. Vanaf dat moment duurt het, zonder hulp, de rest van hun leven om te deconditioneren en uit te vinden wie ze diep van binnen zijn en waar zij werkelijk gelukkig van worden. Wat als dat nou eens anders zou kunnen?

Alles komt samen
Wat leerde ik veel over een variëteit aan onderwerpen van Jan Geurtz, Vera Helleman, Paul van de Krol, Remco Claassen, Alfons Verreijt, Dr. Shefali, Eckhart Tolle, Joe Dispenza,  Lisa Nichols, Bruce Lipton, Rob Williams, Alan Robert Krakower, Robert Kiyosaki, Gil Petersil en ga zo maar door. Kortom, over alle onderwerpen van het leven. Maar ook mijn eigen levenservaring is van onschatbare waarde en maakte het plaatje kloppend en compleet. 

Methodieken als Human Design (ik ben een 6/2 en in de 3e fase van mijn leven ), Flow, the Miracle Morning, Bronnikov, Masterminds, The Jar system, Lifebook, Verbaal Meesterschap, Speak and Inspire en zo kan ik nog een tijdje doorgaan, gaven mijn leven een enorme boost.

Het missende puzzelstukje
Het missende puzzelstukje voor mij was PSYCH-K®, the Key to your Mind, dé manier om te deconditioneren, ofwel belemmerende overtuigingen te herprogrammeren, en mensen te bevrijden van angst, stress en trauma’s. 

Dromen waarmaken
Nog mooier, PSYCH-K® helpt je je dromen te manifesteren, door die overtuigingen in het onderbewustzijn te programmeren die je ondersteunen om je dromen waar te maken,

Happy parents, happy children
Bij mij viel het kwartje: Gelukkige kinderen begint niet bij de kinderen maar bij de ouders waardoor mijn motto werd: Happy Parents, Happy Children (dankjewel Louis Bohtlingk).  Mijn vraag werd: ‘Wat als ik dit had geleerd, vóór ik kinderen kreeg?’. 

Daarom heb ik besloten om mijn passie voor het levensgeluk van kinderen in de wereld te zetten door aanstaande ouders te begeleiden. Om bewustzijn te creëren, kennis en ervaring te delen, en hen te helpen gewoonten en gedragingen te ontwikkelen die hun kinderen de kans geven op te groeien tot gezonde, gelukkige en succesvolle volwassenen. Om ze de weg te wijzen om een gezonde en liefdevolle omgeving te creëren waarin kinderen kunnen gedijen. En ze daarnaast de mogelijkheid te geven kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen tijdens masterminds met andere aanstaande en jonge ouders.

Mijn levensmissie
Mijn missie is dat zoveel mogelijk gezinnen een stabiele en gelukkige basis creëren waarop kinderen kunnen bouwen en de beste versie van zichzelf kunnen worden.

En daar heb je het, de onthulling van mijn levensmissie, het waarom achter wat ik doe. Niet omdat het een trend is of een snelweg naar roem. Nee, omdat het uit het diepst van mijn hart komt, geworteld in levenservaring en aangedreven door de overtuiging dat we het leven van de volgende generatie kunnen transformeren, te beginnen bij de ouders.

Dus, voel jij die vonk binnenin je? Dat verlangen om niet alleen een ouder te zijn, maar een game-changer in het leven van je toekomstige kinderen? Dan heb ik goed nieuws: je hoeft het niet alleen te doen. Laten we samen die eerste stap zetten. Klik hieronder om een vrijblijvend oriënterend gesprek te plannen. Het is tijd om te investeren in niet alleen jouw toekomst, maar die van je kinderen. Want zoals we zeggen: Happy Parents, Happy Children. Dus, waar wacht je nog op? Zet vandaag die stap naar een leven vol vreugde en betekenis. 🌟

Tot gauw, voor een sprankelende toekomst! 🌈

Klik hier voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. [Button]

Geïnspireerd? Deel het!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Twitter
Email

Nog meer inspiratie?

Andere mensen bekeken ook:

Barbara LeNoble in gesprek met Petra Donkers

Petra Donkers deelt in de podcast van Barbara LeNoble haar reis van zelfontdekking en overwinning...

De vergeten vitamine

Soms kan iets heel kleins hele grote gevolgen hebben. Zoals vitamine D onmisbaar is voor...