Wie zijn wij?

Samen groeien

Wij zijn Petra & Paul, sinds 2010 een onafscheidelijk duo, we staan voor bewustwording & transformatie op het gebied van gezondheid & geluk. 

Onze kernwoorden zijn: verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven, mogelijkheden zien, omdenken, durven dromen, grenzen verleggen, onvoorwaardelijke liefde, gezond jong blijven & vrijheid.

Samen nemen wij jou graag mee op reis om in verbinding te komen met je authentieke zelf en jouw wensen & verlangens. We helpen je afrekenen met zelf sabotage en dat wat jou belemmert om gelukkig te zijn. We leren je in flow te zijn om optimaal te presteren. En tegelijkertijd leer je gezond jong te blijven.

Wij besteedden een klein fortuin en tientallen jaren aan onze persoonlijke ontwikkeling & gezondheid. Wij delen graag met jou de lifehacks die wij gevonden hebben middels onze video’s, podcast, webinars & trainingen.

Het leven is zoveel simpeler en leuker als je weet hoe je moeiteloos het beste uit jezelf haalt! En dat voelen de mensen om je heen! 

Petra

Als ik het kan...

Als 4-jarig meisje had ik twee dromen: de eerste droom was: alle kinderen gelukkig. Ik werd moeder en juf om hierin een rol te spelen. De tweede droom was mensen inspireren met een hoofdrol in een musical.

Alles liep een beetje anders dan ik kon vermoeden.

  • Toen ik moeder werd, bleek ik onbewust de patronen van mijn ouders overgenomen te hebben en zat ik net als zij in een ruziënde relatie.
  • toen ik, via een omweg in de marketing, op mijn 32e juf werd, besefte ik me dat het tijd is dat kinderen voor vol worden aangezien  binnen ons schoolsysteem kinderen nog steeds niet als vol worden aangezien. Dat ze nog steeds vol worden gestopt met informatie die ook elders te vinden is. Kinderen zouden  moeten worden gecoacht om de beste versie van zichzelf te worden en vaardigheden als creativiteit zouden moeten worden gekoesterd.
  • en toen ik probeerde te zingen merkte ik dat ik door doodsangst en zelfafwijzing nauwelijks geluid kon produceren. Laat staan dat ik op zou durven treden.

Ondanks mijn enorme berg aan internationale levenservaring, wereldreis van een jaar, een droomhuis met prachtig uitzicht over een golfbaan in Chicago, drie droomauto’s in de garage en twee prachtige kinderen, kon ik maar 1 ding denken: Is dit nou alles? Ben ik nu echt gelukkig?

In de jaren daarna heb ik, onbewust, mijn leven compleet op zijn kop gezet. Terug naar Nederland en na echtscheiding ging ik het persoonlijk ontwikkelingspad op. Er ging voor mij een wereld open waarbij ik van de ene verwondering in de andere viel.  Wetenschap en spiritualiteit kwamen 

samen in mijn nieuwe leven. Tijdens deze reis kwam ik met Paul in een stroomversnelling en hebben we vooral de connectie met onszelf gevonden. Met als gevolg dat ons hele leven transformeerde.

Vanaf het begin delen we graag onze lifehacks, lifestyle en methodes om je leven op een hoger plan te tillen.  Doordat er in onze omgeving veel interesse was voor trainingen op dit gebied ontstond de Best You Can Be Academy.

Een van onze pareltjes is een bijzonder krachtige methode waarmee je je stress, je angsten en overtuigingen kunt transformeren, waardoor ik nu stralend op het podium sta. 

Dat ik samen met Paul 10 jaar musicals en shows geproduceerd heb,  en dat we een eigen podium met geweldige lichtshow hebben, heeft ertoe geleid dat ik nu nog een stapje verder ga met mijn 3e droom: ik ben mijn eigen inspirerende MUSICAL aan het schrijven. Hierin ga niemand minder de hoofdrol spelen dan: ikzelf. 

Deze gaat over:

  • dromen verwezenlijken, 
  • in je kracht staan, 
  • manifesteren en 
  • nooit, maar dan ook nooit opgeven!
  • En als ik dat kan, kun jij het zeker, samen met ons!

Paul

Gezondheid is mijn grote passie

Ik kon als jong kereltje al heel diep nadenken over situaties tijdens mijn leven en vanuit dat perspectief daar hele logische, maar vooral kritische vragen over stellen. Als jong volwassene waren mijn belangrijkste vragen: ‘Waarom worden we beperkt in onze vrijheid?’ en ‘Waarom wordt ons geleerd om te werken, voort te planten en vooral ons geluk en volledige vrijheid uit te stellen tot in de verre toekomst?’. 

Het zal je niet verbazen dat vrijheid de hoogste kernwaarde in mijn leven is. Ook basale eenvoud en logica staan bij mij hoog in het vaandel. Er moet voor alles een simpele, aannemelijke en vooral ook logische reden zijn, anders gaat het er bij mij niet in en kan ik mezelf ook niet motiveren om er energie in te steken.

Doen en laten waar ik blij van word is altijd belangrijk geweest. Ik startte daardoor al vrij jong mijn eigen droombedrijf als zanger en entertainer. Zo kon ik in 100 dagen per jaar een heel goed inkomen verdienen. Ik had hierdoor vrije tijd genoeg om mezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Mijn honger naar de meest belangrijke informatie om lifehacks te bedenken om zo een bijzonder en vrij leven te leiden, is nog steeds niet te stelpen. Wat mij bijzonder bezighoudt is: Hoe kun je gezond jong blijven? Hoe kun je zo effectief mogelijk je plannen manifesteren? En hoe je eerder kunt stoppen met werken? 

Ik vond geluk, succes en overvloed door me niet te laten opslokken door het maatschappelijke systeem door dicht bij mezelf te blijven en mijn eigen pad te blijven lopen. Ik begon uiteindelijk mijn eigen geluidsstudio en ging musicals & shows produceren, waarin mijn muzikaliteit en creativiteit volledig tot uiting konden komen.

Mijn keuze voor het onzekere ondernemersbestaan in de muziek stuitte in het verleden nog al eens op onbegrip uit mijn omgeving. Anderen ruilden liever hun kostbare vrije tijd in voor zekerheid, maar lang duurde dat niet. Al vrij snel vertelden dezelfde mensen mij dat het standaard maatschappelijke systeem in veel gevallen beklemt, verstikt of zelfs afstompt en vroegen ze me hoe zij zichzelf hieruit  konden bevrijden. Uitleggen hoe je je bevrijdt doe ik nog steeds en op steeds grotere schaal. Vandaar ook mijn boek ‘Waar is de Nooduitgang?’.

Bij The Best You Can Be Academy help ik je met lifehacks je leven te versimpelen, de vreugde te verhogen en vooral jezelf te bevrijden uit beklemmende situaties. Ik deel bijzondere, maar logische opvattingen over gezondheid en hoe je je lichaam in topconditie houdt zonder een atleet te zijn. Want laten we eerlijk zijn: Gezondheid is toch je ultieme vrijheid?