Paul van de Krol

Van zanger naar gezondheidsexpert

“Ik kon als jong kereltje al heel diep nadenken over situaties tijdens mijn leven en vanuit dat perspectief daar hele logische, maar vooral kritische vragen over stellen. Als jong volwassene waren mijn belangrijkste vragen: ‘Waarom worden we beperkt in onze vrijheid?’ en ‘Waarom wordt ons geleerd om te werken, voort te planten en vooral ons geluk en volledige vrijheid uit te stellen tot in de verre toekomst?’. 

Het zal je niet verbazen dat vrijheid de hoogste kernwaarde in mijn leven is. Ook basale eenvoud en logica staan bij mij hoog in het vaandel. Er moet voor alles een simpele, aannemelijke en vooral ook logische reden voor zijn, anders gaat het er bij mij niet in en kan ik mezelf ook niet motiveren om er energie in te steken.

Doen en laten waar ik blij van word is altijd belangrijk geweest. Ik startte daardoor al vrij jong mijn eigen droombedrijf als zanger en entertainer. Zo kon ik in 100 dagen per jaar een heel goed inkomen verdienen. Het voordeel was dat ik hierdoor vrije tijd genoeg had om mezelf persoonlijk te ontwikkelen en te studeren, vooral op gebied van gezondheid.

Mijn honger naar de meest belangrijke informatie om lifehacks te bedenken om zo een bijzonder en vrij leven te leiden, is nog steeds niet te stelpen. Wat mij bijzonder bezighoudt is: Hoe kun je op een aangename manier gezond jong blijven? Hoe kun je zo effectief mogelijk je plannen manifesteren? En hoe kun je met je levensmissie een leuk bestaan opbouwen? 

Ik vond geluk, succes en overvloed door me niet te laten opslokken door het maatschappelijke systeem door dicht bij mezelf te blijven en mijn eigen pad te blijvn lopen. Ik begon uiteindelijk mijn eigen geluidsstudio en ging musicals & shows produceren, waarin mijn muzikaliteit en creativiteit volledig tot uiting konden komen.

Mijn keuze voor het onzekere ondernemersbestaan in de muziek stuitte in het verleden nog al eens op onbegrip uit mijn omgeving. Anderen ruilden liever hun kostbare vrije tijd in voor zekerheid, maar lang duurde dat niet. Al vrij snel vertelden dezelfde mensen mij dat het standaard maatschappelijke systeem in veel gevallen beklemt, verstikt of zelfs afstompt en vroegen ze me hoe zij zichzelf hieruit  konden bevrijden. Uitleggen hoe je je bevrijdt doe ik nog steeds en op steeds grotere schaal. Vandaar ook mijn boek ‘Waar is de Nooduitgang?’.

Bij The Best You Can Be Academy help ik je met lifehacks je leven te versimpelen, de vreugde te verhogen en vooral jezelf te bevrijden uit beklemmende situaties. Ik deel bijzondere, maar logische opvattingen over gezondheid en hoe je je lichaam in topconditie houdt zonder een atleet te zijn. Want laten we eerlijk zijn: Gezondheid is toch je ultieme vrijheid?”

Over Paul

De oerlogica van ons Lichaam

Voeding door de eeuwen heen: Waarom je lichaam smacht naar ‘echt’ eten

Hoe kan het toch?
Hoe komt het dat we in een wereld vol supermarkten en voedingsapps toch nog worstelen met ons gewicht en, belangrijker nog, met onze gezondheid? En hoe kan het dat de medische wetenschap steeds geavanceerder wordt, terwijl de volksgezondheid werkelijk achteruit holt?  Meer dan 54% van de Nederlander kampt met overgewicht en 52% met chronische ziektes. En de cijfer lopen hard op! Paul van de Krol, onze onnavolgbare gezondheidsexpert, heeft een zeer logische verklaring die regelrecht uit de oertijd komt. Zet je schrap voor een reis terug in de tijd!

De oermens in de moderne wereld
Onze voorouders waren jagers en verzamelaars die leefden van wat de aarde hen bood: vers fruit, wilde groenten, en mager vlees. Dit natuurlijke dieet is waar ons lichaam perfect op afgestemd is. Fast forward naar nu. We zijn omringd door bewerkte voedingsmiddelen met chemische stoffen in de vorm van bestrijdingsmiddelen, kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen die ons lichaam niet herkent. Ons lichaam heeft meer dan 100 miljoen jaar alleen maar voeding gekend van Moeder Natuur. De laatste 100 jaar wordt ons lichaam steeds meer blootgesteld aan voor ons lichaam onherkenbare chemische stoffen. Denk je nu echt dat ons lichaam zich binnen 100 jaar kan aanpassen aan de huidige situatie?

Optimale communicatie met je lichaam
Ondanks de technologische vooruitgang zijn onze lichamen nog steeds geprogrammeerd om op oervoeding te draaien. Het eten van moderne, genetisch gemanupuleerde en bewerkte voedingsmiddelen veroorzaakt daarom meer dan alleen gewichtsproblemen; het is ‘t kernprobleem die onze fysieke en mentale gezondheid ondermijnt. Eten is een communicatiemiddel met je lichaam. Als je die communicatie niet begrijpt, loop je de kans dat je lichaam dingen doet, die je niet wilt, bijvoorbeeld: Vet opslaan, energie verminderen en stress genereren. Je hebt het gevoel dat je lichaam zich tegen je keert, waardoor gezondheid een strijd wordt tegen jezelf.

Staat jouw verkeerslicht van je lichaam op groen?
Het belangrijkste is dat je de behoeftes van je lichaam begrijpt en de primaire taal van je lichaam leert kennen. Als jij je lichaam geeft wat het nodig heeft en zich gehoord voelt, doet het precies wat je verwacht. Je verliest gemakkelijk gewicht en het zelfherstellend vermogen komt maximaal in z’n kracht, waardoor een blakende gezondheid zijn intrede doet. Je kunt de verschillende hoedanigheden van je lichaam vergelijken met een verkeerslicht: Staat je lichaam op groen, dan ben je vol energie, kom je niet gemakkelijk aan, verliest zelfs eerder gewicht en voel je je optimaal. Geel staat voor verminderde energie, gemakkelijk aankomen en moeilijk afvallen. Rood staat voor: Niet kunnen afvallen, heel weinig energie en kans op chronische ziektes, zoals: Hoge bloeddruk, hoog cholesterol, vervette lever en verhoogde kans op diabetes type 2.

Wil jij in harmonie leven met je lichaam?
Ben je klaar met strijden tegen je lichaam en sta je open om te leren communiceren met jouw lichaam, zodat het verkeerslicht van jouw lichaam op groen komt of blijft? Wil jij een lichaam waarin lekker eten en genieten gewoon kan, zonder direct afgestraft te worden met extra kilo’s? Laat Paul je begeleiden naar een levensstijl vol energie, tevredenheid zonder jezelf alles te hoeven ontzeggen. Eén ding is zeker: Je gaat niet op dieet. Elke lichaam is anders en het is de kunst om te weten welke gewoontes bij jouw lichaam passen. Hoe doen we dat? Door 6 weken te meten! Meer weten? Neem contact met me op of schrijf je gratis in voor het webinar met kortingscode ‘Webinar4Free’