Petra Donkers

Lifestyle Expert & Architekt van Gelukkige Families

Als 4-jarig meisje had ik twee dromen: de eerste droom was: alle kinderen gelukkig. Ik werd moeder en juf om hierin een rol te spelen. De tweede droom was mensen inspireren met een hoofdrol in een musical.

Alles liep een beetje anders dan ik kon vermoeden.

  • Toen ik moeder werd, bleek ik onbewust de patronen van mijn ouders overgenomen te hebben en zat ik net als zij in een ruziënde relatie.
  • Toen ik op mijn 32e van de marketing de overstap maakte naar het onderwijs, viel het me op dat het curriculum vaak focust op traditionele kennis, terwijl ik geloof dat we kinderen juist zouden moeten begeleiden om hun unieke talenten en creativiteit te ontplooien.
  • En toen ik probeerde te zingen merkte ik dat ik door doodsangst en zelfafwijzing nauwelijks geluid kon produceren. Laat staan dat ik op zou durven treden.

Ondanks mijn enorme berg aan internationale levenservaring, wereldreis van een jaar, een droomhuis met prachtig uitzicht over een golfbaan in Chicago, drie droomauto’s in de garage en twee prachtige kinderen, kon ik maar 1 ding denken: Is dit nou alles? Ben ik nu echt gelukkig?

In de jaren daarna heb ik, onbewust, mijn leven compleet op zijn kop gezet. Terug naar Nederland en na echtscheiding ging ik het persoonlijk ontwikkelingspad op. Er ging voor mij een wereld open waarbij ik van de ene verwondering in de andere viel.  Wetenschap en spiritualiteit kwamen 

samen in mijn nieuwe leven. Tijdens deze reis kwam ik met Paul in een stroomversnelling en hebben we vooral de connectie met onszelf gevonden. Met als gevolg dat ons hele leven transformeerde.

Vanaf het begin delen we graag onze lifehacks, lifestyle en methodes om je leven op een hoger plan te tillen.  Doordat er in onze omgeving veel interesse was voor trainingen op dit gebied ontstond de Best You Can Be Academy.

Een van onze pareltjes is een bijzonder krachtige methode waarmee je je stress, je angsten en overtuigingen kunt transformeren, waardoor ik nu stralend op het podium sta. 

Dat ik samen met Paul 10 jaar musicals en shows geproduceerd heb,  en dat we een eigen podium met geweldige lichtshow hebben, heeft ertoe geleid dat ik nu nog een stapje verder ga met mijn 3e droom: ik ben mijn eigen inspirerende musical aan het schrijven.  

Deze gaat over:

  • dromen verwezenlijken, 
  • in je kracht staan, 
  • manifesteren en 
  • nooit, maar dan ook nooit opgeven!
  • En als ik dat kan, kun jij het zeker, samen met ons!

Over Petra

Voorbereiden op Ouderschap, het Grootste Avontuur van je Leven

De Vergeten Opleiding
Wiskunde, geschiedenis, taal: we leren van alles op school, maar er is één cruciaal onderwerp dat opvallend afwezig is: het ouderschap. Petra Donkers, Lifestyle Expert en Architekt van Gelukkige Families, vraagt zich af waarom er geen handboek of opleiding is voor de belangrijkste rol van je leven en brengt hier verandering in. 

De Missing Link in Modern Onderwijs
Je kunt een diploma halen in bijna alles, van geneeskunde tot kunstgeschiedenis. Maar waar is de cursus die je leert hoe je je kinderen emotioneel kunt ondersteunen? Hoe je gezonde grenzen stelt? Hoe je ze helpt hun dromen te verwezenlijken zonder je eigen ambities op ze te projecteren? Dit zijn kernvragen die elke ouder vroeg of laat zal stellen.

Het ontbreken van formeel onderwijs voor ouderschap is geen kleinigheid; het is een fundamenteel hiaat dat diepgaande effecten heeft op zowel de mentale als fysieke gezondheid van een nieuwe generatie. Het is mijn missie om het tij te keren. 

Een Nieuwe Norm met Petra
Petra biedt een pad naar moeiteloze, blijvende verandering op dit cruciale levensgebied. Met haar aanpak die focust op ‘moeiteloos jezelf & samen zijn’, biedt ze je de tools om uit te blinken in de rol die er het meest toe doet: die van ouder.

Begin Vandaag aan Jouw Opleiding
Is het niet tijd dat we het ontbrekende curriculum in onze levens invullen? Petra nodigt je uit om je te scholen in het vak dat iedereen aanbelangt, maar waar verrassend weinig formele kennis over is. Leer om de beste ouder te zijn die je kunt zijn, niet alleen voor je kinderen maar ook voor jezelf.

Ben je klaar om de ouder te worden die je altijd hebt willen zijn? Neem dan nu contact op voor een leven vol liefde, begrip en persoonlijke groei