Inspiratie

Praten over gezondheidsproblemen: Taboe bij Topondernemers

In de wereld van topondernemers draait alles om prestaties, innovatie en leiderschap. Echter, wat vaak achter gesloten deuren blijft, zijn de zorgen over eigen gezondheid en de angst voor uitval. Het zijn onderwerpen die niet snel ter sprake komen in de boardroom, maar ze zijn net zo reëel als elk ander zakelijk vraagstuk.

Zorgen over Eigen Gezondheid

Topondernemers zijn zich er terdege van bewust dat hun gezondheid een directe impact heeft op hun prestaties en daarmee op het succes van hun onderneming. Vragen als “Hoe kan ik op mijn best presteren als ik niet 100% fit ben?” of “Wat als een medische aandoening mijn besluitvorming beïnvloedt?” spelen vaak in de achtergrond.

Deze zorgen kunnen variëren van specifieke medische aandoeningen als:

  • hoge bloeddruk,
  • te hoog Cholesterol
  • hart- en vaatziekten

tot onverklaarbare klachten, ouderdomsklachten.

Angst voor Uitval

Deze angst is tweeledig. Enerzijds is er de persoonlijke angst voor wat een langdurige uitval zou betekenen voor hun persoonlijke leven en ambities. Anderzijds is er de impact op het bedrijf: werknemers, bedrijfsvoering, en zelfs de beurswaarde kunnen eronder lijden.

Waarom het een Taboe is

Het bespreken van persoonlijke gezondheidszorgen en de angst voor uitval wordt vaak gezien als een teken van zwakte. In een omgeving waar iedereen altijd ‘aan’ moet staan, kan dit als riskant worden ervaren.

Een Nieuwe Norm, Taboe doorbrekend

Maar het hoeft niet zo te zijn. Het creëren van een cultuur waar openheid over gezondheid de norm is, kan een enorm verschil maken. Het geeft ruimte voor preventieve maatregelen en creëert een ondersteunend netwerk. Experts met zijn focus op holistische gezondheid, zoals ik, kunnen hierin een cruciale rol spelen. Door openheid te geven aan deze zorgen, kun je van angst naar actie overgaan.

Van Angst naar Actie

Het gaat om het transformeren van deze angsten in actieplannen. Dit kan variëren van medische check-ups en mentale gezondheidssessies tot aan gedegen succession planning voor het bedrijf.

Het is tijd om het taboe te doorbreken en de gezondheid van topondernemers de aandacht te geven die het verdient. Het is niet alleen goed voor de individuele ondernemer, maar ook voor het algehele succes en de duurzaamheid van hun ondernemingen. Kortom, een gezonde leider is een sterke leider. En dat is goed voor iedereen.

Een Gezonde Leider is een Sterke Leider

Voel je de onbesproken druk van zorgen over je gezondheid? Heb je ooit gedacht “mijn gezondheid scoort heel hoog op mijn lijst van zorgen, maar ik durf het niet te delen”? Je bent niet alleen! Dit is jouw kans om die sluimerende angst om te zetten in actie, en wie kan je daar beter bij helpen dan een expert in holistische gezondheid?

Neem de Regie terug: Jouw Gezondheid, Jouw Succes

Luister, topondernemer! Als het gaat om je bedrijf, ben je een kei in het nemen van beslissingen. Maar als het zinnetje “mijn gezondheid scoort heel hoog op mijn zorgenlijst” blijft rondzoemen in je hoofd, weet je dat het tijd is voor actie. Geloof me, je bent niet de enige. Het goede nieuws? Je kunt er nu iets aan doen, zonder dat iemand het hoeft te weten.

🌟 Claim je GRATIS oriënterend gesprek met mij, Paul van de Krol! 🌟

Ik weet als geen ander hoe het is om uit te vallen als ondernemer. Ik ondervond aan den lijve de ontwrichtende kracht van een burn-out , compleet met zorgen, machteloosheid en financiële chaos. Ik was even volledig de controle kwijt maar vond mijn weg terug. Dit zou me niet nog een keer gebeuren. Met inmiddels ruim 10 jaar opleiding & ervaring in dit veld, kan hij jou helpen om van je zorgen en angsten naar een daadwerkelijk actieplan te gaan. 

Wat Kun Je Verwachten?

  • Een openhartig gesprek over jouw gezondheid en de impact op je zakelijk succes.
  • Een eerste indruk van een actieplan dat perfect is afgestemd op jouw situatie.
  • De begeleiding van een expert die jouw zorgen en ambities begrijpt.

Waar wacht je nog op? Je hebt niets te verliezen en een heel leven van gezondheid en zakelijk succes te winnen!

👇 Klik hier om je GRATIS oriënterend gesprek te plannen! 👇

Zet je angst opzij, maak ruimte voor actie en word de gezonde, sterke leider die je altijd al had willen zijn. Want laten we eerlijk zijn: een gezonde leider is een sterke leider, en dat is wat de wereld nodig heeft!

Tot snel, Paul van de Krol, jouw partner in gezondheid en succes! 🌟

Geïnspireerd? Deel het!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Twitter
Email

Nog meer inspiratie?

Andere mensen bekeken ook:

Barbara LeNoble in gesprek met Paul van de Krol over gezondheid

In deze podcast met Barbara LeNoble deelt Paul van de Krol, gezondheidsexpert, zijn inzichten over...

Renee Leenderts in gesprek met gezondheidsexpert Paul van de Krol

VIDEO: Vandaag zijn we te gast bij kasteel Maurik in Vught, waar ondernemersvraagbaak Rene Leenderts...

Expat to repat, Mirjam de Bakker in gesprek met Petra Donkers over holistische gezondheid

Nicole Smit, hyperventilatiecoach in gesprek met Petra Donkers over zingen, belemmerende gedachten en overtuigingen en...