Inspiratie

Van praatgraag naar ontspannen spreker met Human Design

Toen ik 14 jaar geleden terugkwam uit Amerika en gescheiden ben, is het in huis een stuk stiller geworden. Omdat mijn ex altijd iets te vertellen had, was het nooit stil in huis. 

Stil in huis!
Ik praat alleen maar honderduit als ik enthousiast ben, bijvoorbeeld over mijn hobbies of nieuw verworven kennis. Ik ben absoluut niet goed (of eigenlijk niet geïnteresseerd in) smalltalk en in discussies met mijn ex moest ik altijd het onderspit delven. In gezelschap vind ik vaak moeilijk een gesprek op gang te houden, ik zou graag iemand geïnteresseerde vragen stellen, maar de vragen komen niet. Stiltes vond ik in de jaren daarna erg onprettig, maar ik wist niet wat ik moest zeggen om het gesprek op gang te houden. Dit maakte dat ik me super ongemakkelijk voelde en van alles probeerde te verzinnen om stiltes te vermijden.

Laat mij maar eerst
Zo gebeurde het ook dat ik tijdens voorstelrondjes in groepsverband vol spanning mijn verhaal voorbereidde. Ik wilde graag als eerste aan de beurt zijn, omdat ik anders zo druk was met het repeteren van wat ik wilde zeggen, dat ik nauwelijks kon luisteren naar wat anderen zeiden. Ik wilde me dan graag als eerste voorstellen, zodat ik ervan af was en ik volledige aandacht had voor de anderen.

Human Design opende mijn ogen
Toen ik kennismaakte met Human Design,  hoorde ik voor het eerst dat er zoiets bestaat als een open keelcentrum, wat wil zeggen dat ik geen energie van mezelf op de keel heb. Eindelijk werd duidelijk waarom ik me zo ongemakkelijk voelde in dit soort situaties. Ik heb van nature niet zoveel te zeggen. Ik ontdekte dat het voor mij okay is om mijn mond te houden, dat anderen mij ook aanvoelen als ik niets zeg omdat ik een open boek ben (ofwel een open aura heb). En dat ik pas hoef te praten als ik vanuit mijn tenen geïnspireerd ben. Wow, was dat even thuiskomen bij mezelf! Ook kwam ik erachter dat ik me niet hoef voor te bereiden op gesprekken, omdat mij dit alleen maar in de weg zou zitten. Oh ja? Nou dat is spannend!

Mijn experiment
Ik besloot te experimenteren met het niet voorbereiden van mijn woorden en gewoon te vertrouwen op mijn intuïtie. Hoewel het in het begin doodeng was, sprong ik meteen in het diepe. Tijdens het voorstelrondje aan het begin van een workshop, ging ik de uitdaging met mezelf aan om mezelf pas als laatste voor te stellen, zonder me voor te bereiden. In alle rust luisterde ik naar de introducties van de anderen. En een wonder gebeurde, tijdens het luisteren ontstond er bij mij als vanzelf een prachtig verhaal, dat perfect aansloot bij alles wat er gezegd was door de anderen. Toen ik merkte dat mijn verhaal de anderen zelfs ontroerde, voelde ik me bevrijd en herboren.


Vanaf dat moment hoef ik niet meer zo krampachtig te zoeken naar de juiste woorden, maar kan ik gewoon luisteren en voelen wanneer het mijn beurt is om iets te zeggen. 

Het was heel bijzonder dat ik begon te merken dat ik steeds vaker mooie en waardevolle dingen zei, zonder dat ik er van tevoren over had nagedacht. Het was alsof ik ineens expert werd over mijn open keelcentrum. Ik voel me nu niet meer ongemakkelijk als het even stil is in een gezelschap en ik hoef de tijd niet meer vol te praten, waardoor ik me veel meer op mijn gemak voel in sociale situaties. Een tip voor trainers: laat mensen zelf bepalen wanneer ze aan de beurt zijn om zich voor te stellen, en ga niet automatisch het rijtje af. 

Vanuit kracht delen met anderen
Ik besef me dat mijn open keelcentrum niet alleen van invloed was op mijn communicatie, maar ook op hoe ik in het leven stond. Door te leren vertrouwen op mijn intuïtie en me minder druk te maken over wat anderen van me denken, voel ik me steeds krachtiger. Ik voel me vrijer, authentieker en meer verbonden met mezelf en anderen.

Ik ben Human Design enorm dankbaar voor de inzichten die het me geeft bij het ontdekken van mijn eigen kracht. En het mooie is dat ik deze inzichten nu ook kan delen met anderen. Door mijn eigen ervaringen te delen, kan ik anderen helpen om hun eigen open keelcentrum te ontdekken en te omarmen. Ik zie het als een missie om anderen te inspireren om zichzelf te zijn en hun eigen unieke stem te laten horen.

Herken jij jezelf in dit verhaal?
Dus als je jezelf ook herkent in mijn verhaal, als je jezelf afvraagt hoe je meer in je kracht kunt staan en je eigen waarheid kunt spreken, dan wil ik je aanmoedigen om je, samen met mij, te verdiepen in Human Design. Het kan je helpen om meer inzicht te krijgen in wie je werkelijk bent en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.

Laat je open keelcentrum geen bron van ongemak en spanning zijn, maar omarm het als een krachtige tool om je intuïtie te volgen en jezelf te uiten. Het kan echt een life-changing ervaring zijn!

Ontdek jouw potentieel & kom in je kracht
Als transformatiecoach gebruik ik diverse methodieken, zoals Human Design om jou te helpen bij het ontdekken van jouw eigen kracht, de kracht van je relatie en het bereiken van je doelen. Of je nu op zoek zijn naar persoonlijke groei, een betere balans tussen werk en privé, of het verbeteren van de relatie met je kinderen, ik begeleidt je bij elke stap van het proces.

Door de inzichten uit je Human Design toe te passen in je dagelijks leven, kun je beter begrijpen wie je bent en hoe je het beste kunt omgaan met uitdagingen en kansen. Dit kan leiden tot meer zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfacceptatie.

(Toekomstige) Ouders 
Ik werk graag met (toekomstige) ouders omdat zij hun belemmerende overtuigingen en patronen over (gaan) brengen op hun kinderen, terwijl dat juist iets is wat ze niet willen. 

Ik ondersteun je daarbij graag bij het identificeren van de belemmeringen die je weerhouden om gezond & gelukkig te zijn. Samen zullen we werken om middels de uiterst effectieve methodiek PSYCH-K® deze overtuigingen te herprogrammeren, voor het realiseren van je droomleven.

Als je klaar bent om de volgende stap te zetten in je persoonlijke ontwikkeling en bereid bent om actief te werken aan je doelen, kan ik je hierbij helpen. Laten we samen aan de slag gaan en ontdekken hoe je het beste uit jezelf kunt halen!g


Human Design Coaching

Geïnspireerd? Deel het!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Twitter
Email

Nog meer inspiratie?

Andere mensen bekeken ook:

In gesprek met Petra Donkers over energie, in je kracht staan, goud ontdekken

Petra Donkers te gast in Mireille Blommaert's podcast: Menocast, we spreken over energie, in je...

Barbara LeNoble in gesprek met Petra Donkers

Petra Donkers deelt in de podcast van Barbara LeNoble haar reis van zelfontdekking en overwinning...

De vergeten vitamine

Soms kan iets heel kleins hele grote gevolgen hebben. Zoals vitamine D onmisbaar is voor...